
- reklama -
Suroviny
- 750 g hovězího masa
- 2 dobré paprikové klobásky
- 3 cibule
- 2-3 červené paprikové lusky
- 2 stroužky česneku
- sádlo
- cca 2 lžíce mleté papriky
- kmín
- bobkový list
- majoránka
- sůl
- mletý pepř
- hovězí vývar
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme jemně krájenou cibuli dozlatova a na ní orestujeme na kostky nakrájené maso.
-
Vsypeme kmín a mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Zalijeme vývarem tak, aby bylo maso těsně ponořené, přidáme bobkový list, sůl, pepř a pod poklicí dusíme doměkka.
-
V rozpálené pánvi nasucho opečeme kostičky krájených paprikových lusků, které pak vmícháme do guláše společně s kostičkami krájených klobás a už jen krátce provaříme. Guláš dosolíme, přidáme utřený česnek a v dlani promnutou majoránku.
Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Bobkový list používám mletý, kmín drcený. Klobása by měla být uherská, od které má guláš jméno. (Fotka je spíš nic, než moc a doufám, že někdo brzo přidá lepší 🙂
Recept z igurmet.cz
Kuchařka: cathleen









