
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 starších rohlíků
- 100 g uzeného špeku
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 malá cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- sůl
- hrst petržele
- hovězí vývar
- pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce.
Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku. -
Osolíme, promícháme a mokrýma rukama tvoříme koule velikosti golfového míčku.
Vaříme v osolené vodě 10-12 minut. -
Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého vývaru, vložíme knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou.
Jsou ale skvělé i se zelím a pečínkou.
Kuchařka: Marie Svarcova