Tyrolské knedlíčky do polévky

70
- reklama -

Suroviny

3 dkg slaniny
10 dkg housky
zelená petržel
3 dkg uzeného masa
4 dkg polohrubé mouky
sůl
1/16 l mléka
1 žloutek
2 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme.

  2. V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a mléka řidší těstíčko, přidáme nasekané vařené uzené maso (já ho chvíli vařila v polévce), vychladlou housku se slaninou a necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  3. Tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme přímo do polévky 8 minut.

Poznámka od kuchařky

Skvělé v luštěninových polévkách (na fotu ve fazolové).

Knedlíčky se dobře formují navlhčenýma rukama.

Zdroj – stará kuchařka po babičce 🙂