
- reklama -
Suroviny
- 3 dkg slaniny
- 10 dkg housky
- zelená petržel
- 3 dkg uzeného masa
- 4 dkg polohrubé mouky
- sůl
- 1/16 l mléka
- 1 žloutek
- 2 dkg másla
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme.
-
V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a mléka řidší těstíčko, přidáme nasekané vařené uzené maso (já ho chvíli vařila v polévce), vychladlou housku se slaninou a necháme 1/2 hodiny odpočinout.
-
Tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme přímo do polévky 8 minut.
Poznámka od kuchařky
Skvělé v luštěninových polévkách (na fotu ve fazolové).
Knedlíčky se dobře formují navlhčenýma rukama.
Zdroj – stará kuchařka po babičce 🙂
Kuchař: xanny