Tymiánový chléb na špízu

71
- reklama -

Suroviny

150 g hladké mouky
stroužek česneku
3 snítky tymiánu
1 lžička prášku do pečiva
4 lžíce olivového oleje
100 ml mléka
špetka soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku a prášek do pečiva, lístečky tymiánu, rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej a pomalu, za stálého míchání přidáváme mléko.


    Zobrazit celý recept

  2. Vál poprášíme moukou a těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké a vláčné. Pomoučenýma rukama ho rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček dlouhý 25 cm a spirálovitě jej omotáme kolem kovového špízu.

  3. Grilujeme asi 25 min, často obracíme. (Samozřejmě, že čím je váleček chlebového těsta silnější, tím hůř se propéká.)

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Teletext ČT