Suroviny
4 porce
- 3/4 kg hovězího předního (jistě ale půjde i zadní)
- 1 velká cibule
- 20 dkg anglické slaniny
- olej
- sůl
- pepř
- strouhánka
- 3 špetky tymiánu
- 5 cm čerstvého křenu
- 2 lžíce worchesteru
- 6 lžic kečupu
- 1 masox
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20 minut odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky.
-
V papiňáku na troše oleje opečeme proužky anglické slaniny a půlměsíčky cibule, přidáme tymián, kečup, worchester, přidáme maso, které směsí pokryjeme, trochu podlijeme a dusíme cca 40 minut.
-
Hotové posypeme na talíři strouhaným křenem a pažitkou.
Příloha – jakákoli, dali jsme si hranolky, ale dokážu si představit i knedlíky, rýži, těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Maso by nemělo být moc prorostlé jako na polévku, spíše čistá svalovina – dnes jsem narazila na přední, které vypadalo skoro jako roštěnky, bylo mi líto uvařit „jen“ na polévku a rajskou. Tak jsem trochu hledala a trochu experimentovala a výsledek byl více než dobrý 🙂