Tymiánové přední hovězí v tomatové omáčce s křenem

32
- reklama -

Suroviny
4 porce

3/4 kg hovězího předního (jistě ale půjde i zadní)
1 velká cibule
20 dkg anglické slaniny
olej
sůl
pepř
strouhánka
3 špetky tymiánu
5 cm čerstvého křenu
2 lžíce worchesteru
6 lžic kečupu
1 masox

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20 minut odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky.


    Zobrazit celý recept

  2. V papiňáku na troše oleje opečeme proužky anglické slaniny a půlměsíčky cibule, přidáme tymián, kečup, worchester, přidáme maso, které směsí pokryjeme, trochu podlijeme a dusíme cca 40 minut.

  3. Hotové posypeme na talíři strouhaným křenem a pažitkou.
    Příloha – jakákoli, dali jsme si hranolky, ale dokážu si představit i knedlíky, rýži, těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Maso by nemělo být moc prorostlé jako na polévku, spíše čistá svalovina – dnes jsem narazila na přední, které vypadalo skoro jako roštěnky, bylo mi líto uvařit „jen“ na polévku a rajskou. Tak jsem trochu hledala a trochu experimentovala a výsledek byl více než dobrý 🙂