- reklama -
Suroviny
- 8 kuřecích křídel
- sůl
- 5 dkg anglické slaniny
- 8 stroužků česneku
- 1 cibule
- 1 plná lžička sušeného tymiánu
- 2 menší cukety
- 5 stroužků cesneku
- pažitka
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme tymiánem.
-
Do pekáče naskládáme křídla, do mezer dáme měsíčky oloupané cibule, oloupané stroužky česneku a plátky slaniny. Lehce podlijeme a přikryté pečeme 30-40 min. na 200°C.
-
Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova 10 min. při 250°C.
-
Cuketu omyjeme a rozdělíme na 5 cm špalíčky, ty poté nakrájíme na hranolky 0,5 x 0,5 cm. Osolíme a necháme chvíli odpočinout.
-
Česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme také na tenké nudličky.
-
Na pánvi rozpálíme lžíci másla, dáme rozvonět česnek, jakmile začne lehce zlátnout, přidáme cuketové hranolky a zprudka orestujeme 3-4 min., aby zůstala zelenina křupavá.
-
Vmícháme posekanou pažitku a podáváme s opečenými křidýlky.
Kuchařka: isindy