Tymiánová křidýlka s cuketovými hranolkami

38
- reklama -

Suroviny

8 kuřecích křídel
sůl
5 dkg anglické slaniny
8 stroužků česneku
1 cibule
1 plná lžička sušeného tymiánu
2 menší cukety
5 stroužků cesneku
pažitka
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme tymiánem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pekáče naskládáme křídla, do mezer dáme měsíčky oloupané cibule, oloupané stroužky česneku a plátky slaniny. Lehce podlijeme a přikryté pečeme 30-40 min. na 200°C.

  3. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova 10 min. při 250°C.

  4. Cuketu omyjeme a rozdělíme na 5 cm špalíčky, ty poté nakrájíme na hranolky 0,5 x 0,5 cm. Osolíme a necháme chvíli odpočinout.

  5. Česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme také na tenké nudličky.

  6. Na pánvi rozpálíme lžíci másla, dáme rozvonět česnek, jakmile začne lehce zlátnout, přidáme cuketové hranolky a zprudka orestujeme 3-4 min., aby zůstala zelenina křupavá.

  7. Vmícháme posekanou pažitku a podáváme s opečenými křidýlky.