- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 1 hrnek krystalového cukru
- ½ hrnku oleje
- 4 vejce
- ½ hrnku mletých ořechů
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané dýně (tykve)
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady okrem tekvice dôkladne šľahačom vymíešame ( nebude to tekuté, skôr ako žmolenka ). v Pridáme tekvicu a na malých otáčkach šľaháme dovtedy, kým sa neurobí cesto, je hustejšie, ale pekne spojené.
-
Cesto vložíme do vymastenej vencovej formy a v rúre pri 180°C upečieme.
-
Necháme 10 minut postáť vo forme, potom vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.
Kuchařka: tejaja