
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g tykve (může být i máslová tykev)
- 2-3 nakládané okurky
- 1 cibule
- 1 nakládaná kapie
- 1 lžíce sekaného kopru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky (na strúhadle na uhorky). Na troške oleja ju opekáme, kým sa nevyparí všetka tekutina.
-
Tekvicu preložíme do misy, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na malé kocky narezané uhorky a kapiu, sekaný kôpor a premiešame.
-
Nakoniec pokvapkáme olejom a octom, osolíme a ešte raz premiešame.
Necháme v chlade odstáť aspoň 2 hod, aby sa chute prepojili a uvoľnila šťava.
Kuchařka: tejaja