
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- provensálské koření
- 1 lžíce mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 200 g rýže
- 500 g dýně (tykve)
- sůl
- olej
- 1 pórek
- 2 červené papriky
- 1/2 l kuřecího vývaru
Postup přípravy receptu
-
Mäso narežeme na kocky, pridáme olej, mletú papriku, osolíme, okoreníme mletým korením a provensálskym korením. Premiešame a dáme do chladničky cez noc. Pred prípravou mäso orestujeme na panvici, kým sa zatiahne.
-
Na troške oleja opražíme premytú ryžu a pridáme na malé kocky narezanú tekvicu. Osolíme.
-
Do vymasteného pekáča rozložíme ryžu s tekvicou. Na ňu uložíme mäso. Nabrch narežeme na kolieska pór a papriku narezanú na rezance.
-
Zalejeme vývarom a zakryté dusíme pomaly v rúre pri strednej teplote asi 40-50 min. Potom odkryjeme a ešte 10 minút pečieme.
Poznámka od kuchařky
Inšpirovala som sa na www.tanikinerecepty.webnode. Recept som si upravila podľa seba.
Kuchařka: tejaja