
- reklama -
Suroviny
- 1 menší tykev
- ½ hrnku ovesných vloček
- 5 lžic sezamových semínek
- 1 lžička garam masala
- 1 vejce
- cca ½ hrnku pohankové mouky
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu očistíme, narežeme na kocky a s garam masala a 3 lyžicami vody podusíme 10 minút. Potom tekvicu rozmixujeme.
-
Pridáme vajce, prelisovaný cesnak, sezam a múku. Osolíme. Dobre premiešame a necháme 10 min postáť. Múku pridáme podľa potreby, nie každá tekvica obsahuje rovnaké množstvo vody.
-
Z cesta na oleji vyprážame z oboch strán placky.
-
Podávame so zeleninou alebo studenou jogurtovo-cesnakovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Garam masala robím doma podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/10020-garam-masal…
Kuchařka: tejaja









