
- reklama -
Suroviny
- 110 g vody
- lžička cukru
- lžička drceného kmínu
- lžička soli
- 3 lžíce oleje
- 8-10 g droždí
- 190 g hladké mouky
- 30 g lněného semínka – mletého na tříštivém kávomlýnku
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.
-
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na středně silný plát, pokrájíme na proužky a každý zkroutíme a uložíme na plech. Než se rozpálí trouba tyčky vykynou a pak je upečeme (200°C/15min, pak 150-160°C do vysušení do křupava).
Poznámka od kuchařky
Voňavé, křupavé tyčky, chutnající po lněném semínku.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen