Ty nejlepší věnečky

80
- reklama -

Suroviny
50 porcí

12 dkg tuku Iva
20 dkg polohrubé mouky
1/4 l vody
5 vajec
sůl
Krém:
1 l mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
3 vanilkové pudinky
15 dkg cukru
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vodu a Ivu a přivedeme k varu, když se směs začne vařit, přidáme mouku. (Stále mícháme)!!!!. Necháme směs vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom vezmeme šlehač a vmícháme do směsi vajíčka.

  3. Dáme předehřát troubu na 200°C. Na plech dáme pečící papír a zdobičkou děláme malá kolečka.

  4. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut.

  5. Krém:
    Vezmeme i další hrnec a dáme na plotnu, nalijeme do něj necelý litr mléka, ve zbývající troše mléka rozmícháme pudinkový prášek, který vlijeme do vařícího mléka v hrnci, přidáme cukr a vanilkový cukr. Když pudink začne vařit, přidáme vejce a řádně mícháme, aby se v pudinku nesrazilo.

  6. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme s máslem.

  7. Poté můžeme plnit věnečky.

Poznámka od kuchařky

Věnečky se dělají vyšší, neboť každý věneček je nutné podélně rozpůlit a naplnit krémem. A poprvé jsme dělali věnečky..takže to nevypadá až tak bravurně 😀