
Suroviny
2-3 porce
- 10 menších koleček olomouckých tvarůžků
- 1 vejce
- 3 vrchovaté pl polohrubé mouky
- 150 ml studené vody
- 1 velká hrst překrájeného kysaného zelí
- sádlo nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Z vajíčka, mouky a vody si umícháme hustější těstíčko, do kterého přidáme zelí a ještě jednou důkladně vidličkou promícháme.
-
V těstíčku obalujeme kolečka tvarůžků a nejlépe v pánvi s neplřilnavým povrchem zprudka smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do zlatavé barvy.
-
Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Připravovala jsem zelný salát a zbyla mi větší hrst kysaného zelí.Zkusila jsem zaexperimentovat a podařilo se.Ani“smrádek“v bytě nebyl:-)Jako přílohu jsem měla šťouchané brambory s celerem, zelenou natí lahůdkové cibulky+máslo a smetana.Pochutnali jsme si a protože manžel koupil kilové balení tvarůžků, brzy budu smažit zase:-)
Poznámka pro ty, kteří rádi používají na obalování Hrašku…vyzkoušela jsem v kombinaci s tvarůžkem,ale po usmažení je to hodně nahořklé.Píšu to jen bokem, mimo tento rcp,ať pak zbytečně nemusíte jídlo vyhodit.To byl můj prvotní záměr k tomu zelnému salátu.Tento receptík vznikl, jako nouzovka, co honem uvařit, když se mé“hraškové“smažení nepovedlo.