Suroviny
4 porce
- 8 plátečků masa (měla jsem krůtí)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 kolečka tvarůžků
- 50 g krůtího salámu se sýrem vcelku
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička zázvoru
- soli jen malinko
- velká hrst nakrájené pažitky
- olej
- 1 lžíce Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Malé plátečky masa naklepeme, posolíme a vetřeme papriku. Na každý plátek položíme proužek salámu a proužek tvarůžků (z jednoho kulatého tvarůžku 4 proužky), zatočíme do ruličky a celé propíchneme kovovou jehlou, nebo párátkem, jen aby nám to drželo pohromadě a máme to jako kremrolky.
-
Pak si na proužky nakrájíme cibule, kterou na pánvi s olejem osmahneme, přidáme ruličky a nejprve je zprudka osmažíme, posypeme zázvorem, zalijeme vodou (ne moc) a dusíme do změknutí a před koncem dušení přidáme pokrájenou pažitku s kterou ještě tak 10 minut podusíme.
-
Během dušení přiléváme vodu, abychom měli na 4 porce omáčky akorát a je-li třeba osolíme. Do malého množství vody rozpustíme solamyl, vlijeme do omáčky, necháme provařit, dokud nezhoustne.
-
Ruličky pustí do omáčky rozpuštěné tvarůžky, něco zůstane v nich a tímto způsobem má omáčka bezkonkurenční chuť-pro ty, kdo je má rád!
Poznámka od kuchařky
Má improvizace, docela pro gurmány!
Dá se to připravovat s jakéhokoliv masa, ale krůtí je nejlepší.