Tvarůžkové karbanátky na pivu

66
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa
1 rohlík
trochu mléka
1 vejce
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 balení tvarůžků
strouhanka na obalení
olej na smažení
asi 100 – 150 ml světlého piva

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík natrháme na malé kousky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli rozmočit. Pak ho lehce vymačkáme a přidáme k masu. Do masa vyklepneme vejce, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Nakonec vmícháme tvarůžky nakrájené na menší kostičky.
    Vše dobře promícháme a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak mokrýma rukama tvoříme karbanátky a obalujeme ve strouhance.
    Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji.
    Pak z pánve většinu oleje odstraníme a karbanátky zalijeme pivem. Pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme dusit asi 2-3 minuty, pak karbanátky otočíme a podusíme je i z druhé strany. Když se skoro všechno pivo vydusí, je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Zjistila jsem, že výslednou chuť ovlivňuje značka piva. Poprvé jsem použila Gambrinus a chuť byla jemnější. Dneska jsem zalévala Kozlem a jídlo bylo lehce nahořklé, což mu ale na chuti neubralo :o)