Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 rohlík
- trochu mléka
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 balení tvarůžků
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- asi 100 – 150 ml světlého piva
Postup přípravy receptu
-
Rohlík natrháme na malé kousky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli rozmočit. Pak ho lehce vymačkáme a přidáme k masu. Do masa vyklepneme vejce, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Nakonec vmícháme tvarůžky nakrájené na menší kostičky.
Vše dobře promícháme a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. -
Pak mokrýma rukama tvoříme karbanátky a obalujeme ve strouhance.
Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji.
Pak z pánve většinu oleje odstraníme a karbanátky zalijeme pivem. Pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme dusit asi 2-3 minuty, pak karbanátky otočíme a podusíme je i z druhé strany. Když se skoro všechno pivo vydusí, je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Zjistila jsem, že výslednou chuť ovlivňuje značka piva. Poprvé jsem použila Gambrinus a chuť byla jemnější. Dneska jsem zalévala Kozlem a jídlo bylo lehce nahořklé, což mu ale na chuti neubralo :o)