
- reklama -
Suroviny
koláčová forma
- Korpus:
- 120 g piškotové strouhanky nebo máslovách sušenek
- cca 75 g másla
- 2 lžíce mandlových lupínků
- Náplň:
- 3 vejce
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
- 1/2 litru kanadských borůvek
- 1 banán
Postup přípravy receptu
-
Na korpus nadrťte sušenky a smíchejte je s mandlemi a rozpuštěným máslem. Másla jen tolik, aby se drobečky zvlhčily. Směs udusejte (dnem skleničky) do dortové formy (dno vyložte papírem na pečení, boky lehce vymažte a vysypte hrubou moukou).
-
Na náplň vyšlehejte 1 celé vejce, 2 žloutky, tvaroh, cukr (v něm zamíchaný škrob) a sníh ze 2 bílků. Nakonec vmíchejte ovoce (banán na drobno). Pokud chcete, nechte si nějaké ještě na posypání povrchu koláče.
-
170°C – 60 až 70 minut.
Poznámka od kuchařky
Tvarožník nechte ve formě vychladnout, ideálně ho upečte večer a servírujte až ráno k snídani, dobře zpevní. Asi bude skvělý i vychlazený, ale to jsme my teda nestihli… =)
Inspirace: stolní kalendář Sladký rok 2011 (gurmanka.cz)
Kuchařka: Kanyla









