Tvarování rohlíků

94
- reklama -

Suroviny

Kynuté těsto (slané nebo i sladké)

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Bulku rozválíme do tenkého oválu.
    Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý – je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce.

  3. Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.

    Na první a poslední fotce – hotových rohlíků – vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.

Poznámka od kuchařky

Můžete je vyzkoušet třeba na tomto receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces…

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/