Suroviny
- Kynuté těsto (slané nebo i sladké)
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.
-
Bulku rozválíme do tenkého oválu.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý – je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. -
Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce – hotových rohlíků – vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Poznámka od kuchařky
Můžete je vyzkoušet třeba na tomto receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces…
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/