
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 90 g rostlinného tuku
- 250 g tvarohu (nízkotučný) – jinak dle volby
- 60 g dia cukru na pečení (pro nediabetiky 120g cukru)
- 200 g špaldové mouky (můžeš použít i polohrubou normální)
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- citronová šťáva z půlky citronu
- lískovooříšková poleva dr. Oetkera
- mandlové lupínky na ozdobu
- tuk na vymazání
- mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vymícháme do pěny, přidáme postupně sladidlo, šťávu, tvaroh a tuk a po přidání každé složky pečlivě utřeme do hladka.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháme do tvarohové hmoty.
-
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě (180°C) upečeme dorůžova, podle trouby – já pekla asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Roládu polejeme polevou (já použila lískovooříškovou dr. Oetkera) a posypeme mandličkami
Kuchařka: JanaDorazinova