Tvarohový srnčí hřbet

177
- reklama -

Suroviny

4 vejce
90 g rostlinného tuku
250 g tvarohu (nízkotučný) – jinak dle volby
60 g dia cukru na pečení (pro nediabetiky 120g cukru)
200 g špaldové mouky (můžeš použít i polohrubou normální)
1/2 sáčku prášku do pečiva
citronová šťáva z půlky citronu
lískovooříšková poleva dr. Oetkera
mandlové lupínky na ozdobu
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vymícháme do pěny, přidáme postupně sladidlo, šťávu, tvaroh a tuk a po přidání každé složky pečlivě utřeme do hladka.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháme do tvarohové hmoty.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě (180°C) upečeme dorůžova, podle trouby – já pekla asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Roládu polejeme polevou (já použila lískovooříškovou dr. Oetkera) a posypeme mandličkami