
- reklama -
Suroviny
- 1/4 kg tvarohu
- 4 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 3 vejce
- 12 dkg cukru krupice
- špetka soli
- Na ozdobení:
- rozpuštěné máslo
- osmažená strouhanka
- kompot
Postup přípravy receptu
-
V misce utřeme 1/4 kg tvarohu se 4 dkg másla, 10 dkg cukru a 3 žloutky.
-
Přidáme 12 dkg krupice, ze 3 bílků tuhý sníh a špetku soli.
-
Promícháme, čistou utěrku pomažeme máslem, posypeme moukou a zavážeme do uzlíku, zavěsíme na vařečku a ponoříme do hrnce s vařící vodou a necháme asi půl hodiny vařit.
-
Uvařený puding vyklopíme na misku, polijeme máslem a posypeme osmaženou strouhanou houskou a podáváme s kompotem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept se vařil už před 1.světovou válkou. Dnes je sice vaření pudingu jednodušší, přesto tyto recepty by neměly upadnout v zapomnění.
Kuchař: fb.lib