Tvarohový pudding Retro

56
- reklama -

Suroviny

1/4 kg tvarohu
4 dkg másla
10 dkg cukru
3 vejce
12 dkg cukru krupice
špetka soli
Na ozdobení:
rozpuštěné máslo
osmažená strouhanka
kompot

Postup přípravy receptu

  1. V misce utřeme 1/4 kg tvarohu se 4 dkg másla, 10 dkg cukru a 3 žloutky.

  2. Přidáme 12 dkg krupice, ze 3 bílků tuhý sníh a špetku soli.

  3. Promícháme, čistou utěrku pomažeme máslem, posypeme moukou a zavážeme do uzlíku, zavěsíme na vařečku a ponoříme do hrnce s vařící vodou a necháme asi půl hodiny vařit.

  4. Uvařený puding vyklopíme na misku, polijeme máslem a posypeme osmaženou strouhanou houskou a podáváme s kompotem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept se vařil už před 1.světovou válkou. Dnes je sice vaření pudingu jednodušší, přesto tyto recepty by neměly upadnout v zapomnění.