
- reklama -
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 100 g špaldové mouky
- 500 g měkkého tvarohu (kostky)
- 150 g másla (rozpuštěné vlažné)
- 150 g cukru
- 3 celá vejce
- 2 prášky do pečiva
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- 2 lžíce rozinek namočených v rumu (i s tím rumem)
- 50 – 80 g mandle (posekané)
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Do mouky prosáté s práškem do pečiva přidáme tvaroh, máslo, cukry, vejce, kůru a vypracujeme těsto.
-
Zapracujeme do něj část mandlí a rozinky, rozdělíme na polovinu, vyválíme dva bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozkvedlaným vejcem s troškou mléka, posypeme zbylými mandlemi a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, pak snížíme teplotu na 150°C a dopečeme do červena. Propečenost zjistíme špejlí.
-
Necháme vychladnout a uchováváme v mikrotenu.
Poznámka od kuchařky
Recept je mírně upravený podle receptu paní Jany z VM uveřejněný na www.recepty.cz.
Kuchařka: zizala