- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 220 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- 120 g cukru moučky
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 2 žloutky
- Náplň :
- 0,5 l mléka
- 500 g měkkého tvarohu
- 150 g cukru moučky
- 150 ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 1 vejce
- 3 žloutky
- Sníh :
- 5 PL cukru krystal
- 5 bílků
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme na chvíli odpočinout a připravíme troubu vyhřátou na 180 °C.
-
Připravíme náplň: všechny suroviny smícháme dohromady, nejlépe šlehačem. Náplň je řídká.
-
Na tukem vymaštěný a moukou vysypaný vyšší plech rozložíme těsto i do stran (rukou namočenou v mouce) natenko, jelikož těsto hodně vyběhne. Na těsto nalijeme náplň a dáme péct na 40 minut do vyhřáté trouby.
-
Pět minut před koncem pečení vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme krystalový cukr. Pomocí krystalového cukru se na povrchu vytvoří krystalky.
-
Pekáč vyndáme z trouby, potřeme sněhem a dáme na 10 minut zpět do trouby, až sníh zrůžoví.
Poznámka od kuchařky
Tento recept byl nalezen v nějakém časopisu… autorku si už nepamatuji.
Kuchař: pavelk