- reklama -
Suroviny
30 porcí
- 4 žloutky
- 25 dkg másla
- 20 dkg cukru
- tyto suroviny utřeme do hladka, přidáme
- 25 dkg tvarohu
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, máslo a cukr utřeme do hladké pěny. Do ní vmícháme kostku tvarohu, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Naposled lehce přimícháme tuhý sníh z bílků.
-
Tužší těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, rozetřeme a poklademe ovocem. Já jsem použila třešně.
-
Vložíme do trouby a při horkém vzduchu pečeme na 170°C asi 20 minut. Vyndáme, necháme zchladnout a bohatě pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Tvarohové těsto v kombinaci s ovocem a vanilkou nejenže výborně voní, ale také chutná…. 😀
Kuchař: Beetty