
Suroviny
- Na korpus:
- 150 g dietních sucharů
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- Na krém
- 500 g plnotučného tvarohu
- 150 g husté zakysané smetany
- 1 lžička vanilkové esence
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový puding rozmíchaný v
- 1 dcl mléka
- citronová kůra (z půlky citronu)
- 100 g čokolády 80% (minimálne)
- 1 vejce
- čerstvé maliny dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Suchary rozdrtíme, přidáme máslo a vejce a vypracujeme v těsto. Možná nepůjde uplně spojit (trvá to, než se suchary rozmočí), ale to ničemu nevadí-rovnou ho namačkejte do vymazané dortové formy o průměru 26-28cm.
-
Takto připravené vložte do lednice asi na hodinu.
-
Na krém ušlehejte tvarohy, zakysanku, přidejte vejce, puding, cukr, vanilkovou esenci a citronovou kůru a vymíchejte do hladka.
-
Na těsto ve formě nalijte polovinu tvarohové směsi, poklaďte malinami a do zbývající půlky tvarohové hmoty vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
-
Poté směs nalijte na předchozí světlou vrstvu, povrch uhlaďte a dejte péct do předehřáté trouby asi na hodinu.
-
Po vypnutí nechejte v troubě chladnout, následně ještě v chladnu (ale ledničku v této fázi nedoporučuji) a můžete servírovat.
Poznámka od kuchařky
Skvěle chutná s mléčnou pěnou a ozdobený brusinkami.