Tvarohový koláč s jahodovo-malinovým pyré

40
- reklama -

Suroviny

…na těsto…
120 g másla (změklého)
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 citrony (menší)
4 vejce
špetka soli
1 kg nízkotučného tvarohu
5 lžic sladké smetany
7 lžic krupice
…na pyré…
200 g malin
150 g jahod
2 balíčky dortového želé (červeného)
1 lžice moučkového cukru
2 lžice cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme kůru a šťávu z citronů, smetanu, krupici a tvaroh. Metličkou vše pořádně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do hmoty. Dortovou formu vymažeme olejem, nalijeme těsto a dáme do trouby na 170°C horkovzduch asi 45 minut péct. Poté necháme zcela vystydnout.

  3. Maliny, jahody a moučkový cukr tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré. Na želé dáme 300 ml vody a zbytek pyré. Želé prášek a 2 lžíce cukru rozpustíme ve vodě.

  4. Přidáme pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Minutu povaříme a hned nalijeme na upečený vychladlý koláč. Dáme do lednice ztuhnout.