- reklama -
Suroviny
- …na těsto…
- 120 g másla (změklého)
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 citrony (menší)
- 4 vejce
- špetka soli
- 1 kg nízkotučného tvarohu
- 5 lžic sladké smetany
- 7 lžic krupice
- …na pyré…
- 200 g malin
- 150 g jahod
- 2 balíčky dortového želé (červeného)
- 1 lžice moučkového cukru
- 2 lžice cukru krupice
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme kůru a šťávu z citronů, smetanu, krupici a tvaroh. Metličkou vše pořádně promícháme.
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do hmoty. Dortovou formu vymažeme olejem, nalijeme těsto a dáme do trouby na 170°C horkovzduch asi 45 minut péct. Poté necháme zcela vystydnout.
-
Maliny, jahody a moučkový cukr tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré. Na želé dáme 300 ml vody a zbytek pyré. Želé prášek a 2 lžíce cukru rozpustíme ve vodě.
-
Přidáme pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Minutu povaříme a hned nalijeme na upečený vychladlý koláč. Dáme do lednice ztuhnout.
Kuchařka: lemarti