
Suroviny
- 1 tvaroh
- 500 g velký bílý jogurt
- nektarinky
- cukrářské piškoty
- 150 ml mléka
- třešňová marmeláda
- 2 pl rumu
- 5 pl cukru
- 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
- 1 Créme Olé Dr. Oetker
- 1 dortové želé Dr. Oetker
Postup přípravy receptu
-
Nektarinky si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
-
Dno dortové formy vyskládáme piškoty a ty potřeme 1pl marmelády smíchanou s 2pl rumu.
-
Do šlehací misky dáme tvaroh, jogurt, mléko a krátce zašleháme, přisypeme CrémeOlé a šleháme 3 minuty.
-
Do druhé misky vlejeme 100ml vody, vsypeme želatinový ztužovač a ručně metličkou mícháme asi 1/2 minuty, ihned přidáme do krému a vmícháme.
-
Krém si rozdělíme na půl. Do jedné poloviny přimícháme 2pl cukru a do druhé 2pl třšňové marmelády, řádně promícháme.
-
Na nachystané a přelité piškoty v dortové formě dáme stejnoměrnou vrstvu krému s marmeládou, uhladíme, poklademe nakrájenými nektarinkami (část si necháme na ozdobu), dáme druhý krém, uhladíme, ozdobíme dle fantazie a dáme na hodinku do lednice.
-
Připravíme si dortové želé: 3pl cukru smícháme s obsahem sáčku, zalejeme 250ml vody, přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme asi 1 minutu. Necháme chvilku chladnout a ještě teplé nalejeme na dort. Pracujeme rychle! Želatina je rychle tuhá! Dáme nejlépe do druhého dne ztuhnout do lednice.
Poznámka od kuchařky
Postup zní možná složitě, ale je to velmi jednoduché i rychlé, zvládne začátečník i zručnější dítě. 90% dělal syn 10let, jen jsem mu radila a dozdobila 🙂
Tvořil ho pro sestřenku k narozeninám.