- reklama -
Suroviny
- Na drobenkový korpus:
- – 200 g polohrubé mouky
- – 50 g mletých ořechů
- – 50 g kokosu
- (nebo lze dáti 100 g jen ořechů nebo jen kokosu)
- – 100 g cukru
- – 120 g másla (nebo Hery)
- – 2 žloutky
- – 2 lžíce kakaa (nejlépe holandského typu)
- – 1 lžička prášku do pečiva
- – velké špetka skořice
- Na náplň:
- – 50 g třtinového cukru
- – citronová a šťáva a kůra z 0,5 (půlky) citronu
- – 500 g měkkého tvarohu
- – 280 ml smetany ke šlehání
- – 280 ml zakysané smetany
- – 4 lžičky práškové želatiny
- Do náplně:
- – 500 g jahod (+250g na ozdobení)
- – 4 lžíce cukru
- – 4 lžíce třešňovice nebo višňovice
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na korpus smícháme dohromady, aby vznikla drobenková hmota. Tu pak namačkáme do vymazané kruhové formy (i na stěny, abychom měly okraj).
-
Korpus pečeme samotný, asi 30 minut při 150°C.
. -
Jahody omyjeme, nakrájíme, zakapeme třešňovicí a zasypeme cukrem. Přikryjeme a dáme do lednice odpočívat.
-
Prošleháme tvaroh a obě smetany, přidáme citronovou kúru, šťávu a cukr.
-
Želatinu necháme asi 10 minut nabobtnat, poté ji ohřejeme ve vodní lázni až k rozpuštění. Přidáme ji k části krému, pořádně utřeme a přimícháme zpět k celé směsi.
-
Do krému přidáme jahody, nalijeme do korpusu a necháme alespoň 4 hodiny odpočinout v lednici. Nakonec před podáváním ozdobíme zbytkem jahod.
Poznámka od kuchařky
fotka zatím není, ale brzy bude 🙂
Kuchař: klucinov