
- reklama -
Suroviny
- NA KORPUS:
- 200 g sušenek Bebe
- 60 g másla
- 30 g cukru krupice
- NA NÁPLŇ:
- 2 vejce
- špetka soli
- 100 g cukru krupice
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 450 g měkkého tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- NA DOZDOBENÍ:
- ovoce dle chuti
- želé na dorty
Postup přípravy receptu
-
Nadrcené sušenky spojíme s máslem a cukrem. Hmotu natlačíme do dortové formy (na dno a kousek přes okraj).
-
V míse šleháme vejce, sůl, cukr a citronovou šťávu, dokud se vše nerozpustí, ale ne až do pěny.
-
Tvaroh utřeme na jemno a obě směsi spojíme.
-
Náplň rozetřeme na sušenkový základ.
-
Dáme péci při teplotě 170°C asi na hodinu. Pak dort potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem.
-
Dopečeme při teplotě 190°C asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Při tomto množství je dort poměrně nízký. Je možné udělat více krému a tím dort zvýšit.
Dort může být obyčejný, jen tvarohový nebo ho můžeme dozdobit ovocem (jahody, maliny, ostružiny, borůvky.. cokoliv Vás napadne. Představivosti se meze nekladou.) a přikrýt želé.
Kuchař: nikols