Tvarohový dort (cheesecake)

63
- reklama -

Suroviny

NA KORPUS:
200 g sušenek Bebe
60 g másla
30 g cukru krupice
NA NÁPLŇ:
2 vejce
špetka soli
100 g cukru krupice
2 polévkové lžíce citronové šťávy
450 g měkkého tvarohu
250 g zakysané smetany
NA DOZDOBENÍ:
ovoce dle chuti
želé na dorty

Postup přípravy receptu

  1. Nadrcené sušenky spojíme s máslem a cukrem. Hmotu natlačíme do dortové formy (na dno a kousek přes okraj).


    Zobrazit celý recept

  2. V míse šleháme vejce, sůl, cukr a citronovou šťávu, dokud se vše nerozpustí, ale ne až do pěny.

  3. Tvaroh utřeme na jemno a obě směsi spojíme.

  4. Náplň rozetřeme na sušenkový základ.

  5. Dáme péci při teplotě 170°C asi na hodinu. Pak dort potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem.

  6. Dopečeme při teplotě 190°C asi 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Při tomto množství je dort poměrně nízký. Je možné udělat více krému a tím dort zvýšit.

Dort může být obyčejný, jen tvarohový nebo ho můžeme dozdobit ovocem (jahody, maliny, ostružiny, borůvky.. cokoliv Vás napadne. Představivosti se meze nekladou.) a přikrýt želé.