
- reklama -
Suroviny
- 1 tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- půl hrnku granka
- 4 kostičky čokolády
- 200 g ovoce mraženého nebo čerstvého
- cukr dle chuti
- lžička škrobu
- 3 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Připravíme nejprve ovoce. V kastrůlku povaříme krátce ovoce s cukrem, vodou a čokoládou. Nakonec přidáme škrob. Provaříme. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy.
-
Připravíme dvě mísy. V jedné rozděláme tvaroh se zakysanou smetanou. Promícháme do jemné konzistence a půlku dáme do druhé mísy. Přidáme granko a promícháme. Do druhé poloviny, kde granko není, přidáme trochu cukru.
-
Připravíme skleničky a vrstvíme na sebe. Vystydlé ovoce, světlou část tvarohové směsi, na to tmavou a zase ovoce. Vrstvíme na sebe, dokud nic nezbyde. Zdobíme strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty http://vareniapeceni.cz/najdete zde:
Kuchařka: terezicka1