- reklama -
Suroviny
- 3 dcl mléka
- 1 pudinkový prášek (libovolné příchutě)
- 5 – 6 lžic krupicového cukru
- 3 – 5 g ztuženého pokrmového tuku
- 250 g měkkého tvarohu
- Na ozdobení
- piškoty
- ovoce
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Do mléka dáme cukr a pudink, dobře zamícháme a dáme vařit za stálého míchání. Jakmile začne pudink probublávat, vaříme ještě 1 minutu. Sundáme ze sporáku, přidáme ztužený tuk, který do pudinku důkladně vmícháme.
-
Za občasného promíchání necháme pudink vychladnout. Po vychladnutí do pudinku postupně zašleháme tvaroh.
-
Dezert plníme do pohárů nebo misek a zdobíme dle fantazie a chuti.
Kuchař: Jitka a Vlastik