
- reklama -
Suroviny
- 2 x měkký tvaroh (500 g )
- 1 prášek do pečiva nebo jedlá soda
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 zakysaná smetana
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový puding
- 3 vejce
- 3/4 – 1 hrnek oleje
- 2 PL rumové tresti
- citrónová kůra
- špetka soli
- špetka skořice
- +
- 1 mandarinkový kompot
- 150- 200 g sušených třešní nebo jiného ovoce
Postup přípravy receptu
-
Mandarinky necháme okapat.
-
Všechny uvedené ingredience dobře zamícháme a přidáme sušené třešně a okapané mandarinky.
-
Těsto nalijeme na vymazanou a vysypanou formu (nebo vyloženou pečícím papírem ) na biskupský chlebíček a pečeme v předehřáté troubě, nejdříve pokryté alobalem po dobu cca 30 minut na 150 stupňů, poté pečeme již bez alobalu, po dobu 35 minut na 170-180 stupňů.
-
Těsto zkoušíme ke konci pečení špejlí, aby bylo dobře propečené i uvnitř. Až když je špejle suchá, vyndáme.
-
Radši pečeme déle, než méně, neboť tvarohové těsto se musí pomalu péci.
Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kdyby bylo těsto hustší, přidejte bez obav mandarinkovou šťávu.
Kuchařka: varilamyskakasicku