Tvarohový biskupský chlebíček s třešněmi a mandarinkami

53
- reklama -

Suroviny

2 x měkký tvaroh (500 g )
1 prášek do pečiva nebo jedlá soda
3 hrnky polohrubé mouky
1 zakysaná smetana
1 hrnek cukru
1 vanilkový puding
3 vejce
3/4 – 1 hrnek oleje
2 PL rumové tresti
citrónová kůra
špetka soli
špetka skořice
+
1 mandarinkový kompot
150- 200 g sušených třešní nebo jiného ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mandarinky necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechny uvedené ingredience dobře zamícháme a přidáme sušené třešně a okapané mandarinky.

  3. Těsto nalijeme na vymazanou a vysypanou formu (nebo vyloženou pečícím papírem ) na biskupský chlebíček a pečeme v předehřáté troubě, nejdříve pokryté alobalem po dobu cca 30 minut na 150 stupňů, poté pečeme již bez alobalu, po dobu 35 minut na 170-180 stupňů.

  4. Těsto zkoušíme ke konci pečení špejlí, aby bylo dobře propečené i uvnitř. Až když je špejle suchá, vyndáme.

  5. Radši pečeme déle, než méně, neboť tvarohové těsto se musí pomalu péci.

    Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Kdyby bylo těsto hustší, přidejte bez obav mandarinkovou šťávu.