
- reklama -
Suroviny
- 1/2 l mléka
- 250 g tvarohu měkkého
- 1 pudinkový prášek vanilkový
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 kapky vanilkové tresti
- ovoce (čerstvé, mražené, kompotované – podle chuti a možnosti)
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh s trochou mléka rozmícháme metličkou na kašičku, ve které nejsou žádné hrudky, přidáme zbytek mléka, tresť, cukr a pudinkový prášek.
-
Celou směs uvaříme na mírném plameni za stálého míchání jako klasický pudink, promícháme s kousky ovoce a nalijeme do formiček či misek vypláchnutých studenou vodou, aby šla bábovka dobře vyklopit.
-
Necháme vychladit a ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Příchuť pudinku a tresti můžeme libovolně kombinovat, např. mandlová, rumová…
Kuchařka: isindy









