Tvarohovopudinkové bábovičky s ovocem

131
- reklama -

Suroviny

1/2 l mléka
250 g tvarohu měkkého
1 pudinkový prášek vanilkový
3 lžíce cukru krupice
3 kapky vanilkové tresti
ovoce (čerstvé, mražené, kompotované – podle chuti a možnosti)

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh s trochou mléka rozmícháme metličkou na kašičku, ve které nejsou žádné hrudky, přidáme zbytek mléka, tresť, cukr a pudinkový prášek.

  2. Celou směs uvaříme na mírném plameni za stálého míchání jako klasický pudink, promícháme s kousky ovoce a nalijeme do formiček či misek vypláchnutých studenou vodou, aby šla bábovka dobře vyklopit.

  3. Necháme vychladit a ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Příchuť pudinku a tresti můžeme libovolně kombinovat, např. mandlová, rumová…