
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 3 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrnek pískového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 1 Hera
- 2 vejce
- 1/2 hrnečku mléka
- 3 balení tvarohu po 250 g
- kompotované ovoce dle chuti a možnosti:
- meruňky
- broskve
- mandarinky
- jahody
- ananas
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a rozpuštěnou Heru smícháme v míse. Rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme kakao. Těsto vypadá spíš jako drobenka.
-
Do tvarohu přidáme vanilkový cukr, vejce – můžeme i přisladit. Na pečicí papír nadrobíme kakaovou polovinu těsta, potřeme tvarohem a poklademe ovocem.
-
Na povrch nasypeme drobenkové světlé těsto a v mírnější troubě pečeme asi 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
V létě dávám čerstvé ovoce, v zimě nejraději kompoty a to hned několik, aby byl koláč výraznější chuťově a vzhledově barevnější. Kdo má zmrazené ovoce, lze též použít.
Kuchařka: Roxana