- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 dcl oleje
- 1,5 dcl mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- KRÉM:
- 2 tvarohy (500g)
- 1 vanilkový cukr
- 150 g cukru moučka
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- jahodový kompot nebo čerstvé jahody
Postup přípravy receptu
-
Vejce si vyšleháme do pěny se 3 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, potom přidáme zbytek a šleháme do pěny.
-
Přidáme olej, mléko, promícháme a postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a kakao.
-
Vyšleháme a nalijeme na plech, který si buď vymažeme a vysypeme moukou nebo na něj položíme pečící papír.
-
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a mezitím si uděláme krém:
-
Tvarohy vymícháme s cukry.
-
Šlehačku si vyšleháme se ztužovačem a lehce vmícháme do tvarohu.
-
Jahody vyskládáme na piškot a na to natřeme krém.
-
Posypeme povrch čokoládou nebo grankem a šoupneme do ledničky pěkně vychladit.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: aktija