Tvarohovo – pudinkový nepečený moučník

187
- reklama -

Suroviny

500 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 vanilkové cukry
2 lžíce rumu
250 g tvarohu (ve vaničce)
cukr (dle potřeby)
1 šlehačka
200 ml mléka
25 g sypké želatiny
mandarinkový kompot
10 g sypké želatiny
piškoty (nebo piškotová roláda)

Postup přípravy receptu

  1. Z kompotu slijeme šťávu a dle potřeby doplníme vodou na 250 ml, když je třeba dosladíme, ohřejeme zhruba na 50 – 55°C a rozpustíme 10 g želatiny, necháme zchladnout, přidáme mandarinky. Stačí rozpustit jen v polovině šťávy a pak smíchat, ať nemusíme ohřívat celé množství.


    Zobrazit celý recept

  2. Větší umělohmotnou formu vhodnou na nepečené moučníky velmi jemně vymažeme olejem a vlijeme kompot s želatinou a dáme ztuhnout.

  3. Uvaříme si pudink z 500 ml mléka, 1 vanilkového pudinku a vanilkového cukru, odstavíme, občas promícháme, používám ho pak ještě teplý.

  4. 200 ml mléka zahřejeme zhruba na 50 – 55°C a rozpustíme v něm 25 g želatiny, necháme trochu prochladnout.

  5. Pak si vyšleháme tvaroh, pudink, cukr dle potřeby, rum, mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec už jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.

  6. Vlijeme do formy na ztuhlou mandarinkovou vrstvu a poklademe piškoty, nebo řezy z piškotové rolády.

  7. Piškoty si taky můžeme slepit marmeládou a použít.

  8. Dáme pořádně ztuhnout a vyklopíme.

Poznámka od kuchařky

Někdy dělám bez horní, mandarinkové vrstvy, ale mandarinky, nebo jiné ovoce zamíchám do tvarohovo – pudinkové hmoty a ve formě prokládám řezy piškotové rolády, tu většinou kupuju :-)) Taky se dají použít jednoporcové formičky. Doporučuji formy vymazat olejem, lépe se pak moučník vyklápí.