
- reklama -
Suroviny
- Suroviny:
- 6 vajec
- 300 g cukru
- tuk a mouka na vymazání plechu
- hroznové víno
- mouka dle potřeby
- Krém:
- 1 tvaroh vanička
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 50 g kokosu
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny. Z bílků ušlehat pevný sníh a mouku prosít. Postupně vmíchat sníh a mouku do žloutkové pěny. Těsto natřít na důkladně vymazáný a vysypaný plech. Vložit do trouby na 200°C.
-
V hrnci rozehřát máslo a nechat vychladnout. Přidat tvaroh, cukr a kokos a umíchat krém. Upečený piškot nechat vychladnout. Potom na něj rozetřít krém. Čokoládu rozehřát za stálého míchání spolu s máslem.
-
Povrch poklást napůl rozkrojenými hrozny a polít čokoládovou polevou.
Kuchařka: Hanka1988