Tvarohovo-kokosový moučník

59
- reklama -

Suroviny
20kousku

6 vajec
300 g polohrubé mouky
300 g cukru
tuk
mouka na vymazání a vysypání plechu
hroznové víno
KRÉM:
1 vanička tvarohu
100 g moučkového cukru
100 g másla
50 g kokosu
POLEVA:
100 g čokolády na vaření
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků ušlehejte pevný sníh a mouku prosejte.

  3. Postupně vmíchejte sníh a mouku do žloutkové pěny.

  4. Těsto natřete na vymazaný a vysypaný plech. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a upečte.

  5. V hrnci rozehřejte máslo a nechte ho trošku vychladnout. Přidejte tvaroh, cukr a kokos a umíchejte krém.

  6. Upečený piškot nechte vychladnout a potom na něj rozetřete krém.

  7. Čokoládu rozehřejte za stálého míchání spolu s máslem ve vodní lázni. Povrch poklaďte napůl rozkrojenými hrozny a polijte čokoládovou polevou.

  8. Nechte v chladnu uležet a můžete podávat.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z časopisu „Překvapení“