
- reklama -
Suroviny
cca 25
- Těsto:
- 280 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 2 vejce
- 350 ml kefíru
- 100 ml oleje
- 3 lžíce kakaa
- hrnek kokosu
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 kypřícího prášku
- Krém:
- 2 polotučné tvarohy
- smetana ke šlehání min. 30%
- 1 ztužovač šlehačky (např. Smetafix)
- kokosové mléko v plechovce (vykapané přes sítko)
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce moučkového cukru
- Poleva:
- 3 tyčinky tmavých Kaštanů
- 30 g másla
- 3 lžíce mléka
- kokos na posypání
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).
-
Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem, přidáme tvarohy, přes sítko vykapané kokosové mléko z plechovky a moučkový cukr. Vyšleháme do hladkého krému, který rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus.
-
Nakonec přelijeme rozpuštěnou čokoládou (Kaštany rozpuštěné s máslem a mlékem), rovnoměrně rozetřeme a posypeme kokosem. Necháme vychladit a uchováváme v lednici.
Kuchařka: Ivana K.