
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 80 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 80 ml rumu
- Náplň:
- 300 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 3 lžíce rumu
- 400 g švestek
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vyšleháme tvaroh se žloutkem, polovinou cukru, pudinkovým práškem a rumem. Bílek ušleháme se zbylým cukrem a vmícháme do tvarohu.
-
Na těsto vyšleháme vejce s cukrem do pevné pěny, pak přišleháme olej a vmícháme mouku prosátou s kakaem a sodou. Nakonec vmícháme rum.
-
Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček (asi 20 x 30 cm) vymažeme a vysypeme moukou.
Na dno nalijeme asi polovinu tmavého těsta. Na těsto nalijeme tvarohovou hmotu, poklademe švestkami a zalijeme zbylým těstem. -
Koláč pečeme asi 50 minut na 165°C.
Poznámka od kuchařky
Recept se mi zalíbil v časopise.
Kuchařka: alena.kyp