
- reklama -
Suroviny
1 dort – menší forma
- 60 g ovesných vloček
- 30 g arašídového másla
- 30 g kokosového oleje
- 2 vaničky tvarohu – zvolte si tučnost, já dala nízkotučný
- 2 lžíce medu
- šťáva z ½ citrónu
- jahody, borůvky a fíky
- můžete dát i kiwi
Postup přípravy receptu
-
Rozmixujeme ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Naplníme tím formu a dáme na 10 minut péct.
-
Rozmixujeme 2 vaničky tvarohu s medem (případně jiným sladidlem) a šťávou z citrónu. Půlku takto vytvořeného krému vlijeme do formy na předpečený základ, přidáme jahody, na ně pak přidáme druhou půlku krému.
-
Nakonec celý dort ozdobíme jahodami, případně jiným ovocem a dáme chladit do lednice, kde ho necháme nejlépe přes noc.
Poznámka od kuchařky
Sice jsou jahody v tomto období zvláštnost a pokud nejste Maruška a neznáte dvanáct měsíčků, tak to může být i problém. Určitě spíše doporučuji tento dort v letních měsících, ale já jsem prostě neodolala. Navíc se mi doma pěkně sešly suroviny … 🙂
Kuchařka: Lenicka ART









