Tvarohovo-jahodový dort

64
- reklama -

Suroviny
1 dort – menší forma

60 g ovesných vloček
30 g arašídového másla
30 g kokosového oleje
2 vaničky tvarohu – zvolte si tučnost, já dala nízkotučný
2 lžíce medu
šťáva z ½ citrónu
jahody, borůvky a fíky
můžete dát i kiwi

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Naplníme tím formu a dáme na 10 minut péct.

  2. Rozmixujeme 2 vaničky tvarohu s medem (případně jiným sladidlem) a šťávou z citrónu. Půlku takto vytvořeného krému vlijeme do formy na předpečený základ, přidáme jahody, na ně pak přidáme druhou půlku krému.

  3. Nakonec celý dort ozdobíme jahodami, případně jiným ovocem a dáme chladit do lednice, kde ho necháme nejlépe přes noc.

Poznámka od kuchařky

Sice jsou jahody v tomto období zvláštnost a pokud nejste Maruška a neznáte dvanáct měsíčků, tak to může být i problém. Určitě spíše doporučuji tento dort v letních měsících, ale já jsem prostě neodolala. Navíc se mi doma pěkně sešly suroviny … 🙂