- reklama -
Suroviny
- 5 vajec
- 180 g polohrubé mouky
- 1 Salko
- 1/2 prášku do pečiva
- šťávu z 1/2 citronu
- 1 KL mandlového aroma
- 4 Pl vlažné vody
- 1 vanilkový cukr
- brusinková marmeláda
- piškoty
- tuk
- mouka na vymazání a vysypání plechu
- Na krém:
- 2 pařížská smetana
- 250 g tvarohu
- želatinový ztužovač za studena
Postup přípravy receptu
-
Žloutky si vyšleháme se Salkem, vodou, citronovou šťávou a mandlovým aroma. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh.
-
Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a sníh. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30-35 min., záleží na troubě.
-
Krém: Ušleháme si Pařížské šlehačky,vmícháme tvaroh. Želatinový ztužovač za studena si připravíme podle návodu. Vmícháme do krému.
-
Vychladlý korpus potřeme brusinkovou marmeládou, poklademe piškoty. Na piškoty naneseme krém a dáme do chladna ztuhnout.
Kuchařka: suslajda