Tvarohovo – broskvový dezert

65
- reklama -

Suroviny
6 porcí

6 ks broskve
250 g tvarohu
1 zakysaná smetana
200 ml mléka
vanilkový pudink Olé bez vaření
4 polévkové lžíce cukru
Dortové želé:
2 ks dortové želé
500 ml vody
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Broskve si umyjeme, zbavíme pecek. Tvaroh, zakysanku a cukr krátce zašleháme, přidáme mléko, pudink a šleháme 3 minuty.

  2. Směs rozdělíme na poloviny, do jedné půlky vmícháme 2 broskve nakrájené na malé kostičky, do druhé poloviny vmícháme 2 rozmixované broskve a poslední 2 broskve si necháme na ozdobu.

  3. Do 6 sklenic, dáme dolů krém s krájenými broskvemi a na něj krém s rozmixovanými broskvemi. Dáme aspoň na hodinu do lednice. Ozdobíme a zalijeme, podle návodu připraveným želé.