
- reklama -
Suroviny
Pekáček 22/29 cm
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce mléka
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- 100 g cukru
- 100 g arašídového másla
- 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Mouku s práškem, cukr, vejce, máslo a mléko smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Dáme odležet do lednice.
-
Tvaroh, vejce, solamyl, cukr a arašídové máslo vyšleháme do hladkého krému a nakonec vmícháme rozehřátou čokoládu.
-
Těsto rozdělíme na poloviny, jednu vyválíme, vložíme do pekáčku, nalijeme náplň a zakryjeme druhým těstem.
Pečeme na 170°C 40 – 45 min.
Poznámka od kuchařky
Řezy necháme uležet do druhého dne, pěkně se rozleží a chutě se propojí.
Kuchařka: mysulka