Tvarohové vdolky

155
- reklama -

Suroviny

Těsto:
500 g mouky
(250 g polohrubé + 250 g hladké)
300 ml mléka
30 g droždí
2 čajové lžičky cukru
1 vejce
1 čajová lžičky soli
150 g rozpuštěného tuku
(Hera nebo Zlatá Haná)
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
1 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra
150 g cukru krupice
rozinky
Drobenka:
150 g másla
120 g cukr moučka
200 g hladké mouky
marmeláda nebo povidla na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném oslazeném mléku necháme vzejít droždí, které potom vlijeme do mísy s moukou, vejcem, rozpuštěným tukem a solí a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  2. Připravíme tvarohovou náplň a drobenku.

  3. Z těsta na vále vytvoříme 10-12 kousků, které roztáhneme. Na ně naložíme tvarohovou náplň, opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný plech. Vytvoříme placky, které potřeme marmeládou nebo povidly a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme olejem.

  4. Necháme je chvilku odpočinout a dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme při 220°C asi 20 minut.

  5. Před podáváním pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Přeji, ať se dílko vydaří a chutná jako nám!