Tvarohové smaženky s jablečnými kostičkami

71
- reklama -

Suroviny

4 velká jablka
500 g měkkého polotučného tvarohu
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
2 vejce
3 lžíce rumu
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce krupicového cukru
300 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
řepkový olej na smažení
Na posyp nebo obalení:
asi 3 lžíce moučkového cukru
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka přepůlíme, oloupeme, vybereme jaderník a nakrájíme na malinké kostičky.

  2. V míse smícháme tvaroh s rumem a vejci, přidáme pudinkový prášek, cukry, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablečné kostičky.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Lžící nabíráme těsto a v pánvi lehce zmáčkneme, aby se vytvořila placička. Smažíme zvolna dozlatova, hotové smaženky klademe na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

  4. Moučkový cukr smícháme se skořicí a smaženky buď silně pocukrujeme nebo je v cukru celé obalíme.
    Smaženky jsou syté a dobré ještě vlažné, ale výborně chutnají i studené.

Poznámka od kuchařky

Těsta je opravdu hodně, z této dávky jsem usmažila 40 placiček :o)