Tvarohové šišky

222
- reklama -

Suroviny

250 g tvarohu
220 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
povidla podle chuti (já měla asi 300 g)
trochu vody
rum
zakysaná smetana (taky podle chuti asi 350-400 g)
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z tvarohu, mouky, prášku do pečiva a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme menší šištičky, které zvolna vaříme 8-10 minut, podle velikosti.

  2. Do povidel přidáme trochu rumu a vody a za stálého míchání rozvaříme. Do zakysané smetany vmícháme vanilkový cukr.

  3. Na talíř dáme teplá povidla, šišky a každou ozdobíme kopečkem zakysané smetany.

Poznámka od kuchařky

Do povidel by šel přidat strouhaný perník, já ho bohužel neměla.

Zakysanou smetanu jsem použila 30%, objevila jsem ji u nás náhodou a je perfektní.