
- reklama -
Suroviny
- 250 g tvarohu
- 220 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- povidla podle chuti (já měla asi 300 g)
- trochu vody
- rum
- zakysaná smetana (taky podle chuti asi 350-400 g)
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Z tvarohu, mouky, prášku do pečiva a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme menší šištičky, které zvolna vaříme 8-10 minut, podle velikosti.
-
Do povidel přidáme trochu rumu a vody a za stálého míchání rozvaříme. Do zakysané smetany vmícháme vanilkový cukr.
-
Na talíř dáme teplá povidla, šišky a každou ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Do povidel by šel přidat strouhaný perník, já ho bohužel neměla.
Zakysanou smetanu jsem použila 30%, objevila jsem ji u nás náhodou a je perfektní.
Kuchařka: mysulka