Tvarohové šátečky ze zakysanky

45
- reklama -

Suroviny
20ks

500 g špaldové mouky hladké
200 g zakysaná smetana
100 g rostlinného tuku (Alsan)
1 vejce
náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový pudink (prášek)
15 g vanilkové fruktosy
1 bílek
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hod odpočinout v potravinové fólii.

  3. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5 cm silnou placku a rozdělíme na 20 čtverečků.

  4. Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a bílkem. Nesmíme dlouho a rychle šlehat, jinak nám bude náplň příliš téct.

  5. Doprostřed každého čtverečku dáme náplň, spojíme rohy.

  6. Potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papíře při 175°C 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým třtinovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…

Nedávno jsem v časopise (bohužel si nepamatuji ve kterém) narazila na marmeládové rohlíčky ze zakysané smetany. Receptík mě zaujal, tak jsem ho upravila, místo marmelády dala tvaroh a mlaskala celá rodina.