Suroviny
20ks
- 500 g špaldové mouky hladké
- 200 g zakysaná smetana
- 100 g rostlinného tuku (Alsan)
- 1 vejce
- náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 15 g vanilkové fruktosy
- 1 bílek
- 1 žloutek na potření
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou.
-
Vypracujeme těsto, které necháme 1 hod odpočinout v potravinové fólii.
-
Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5 cm silnou placku a rozdělíme na 20 čtverečků.
-
Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a bílkem. Nesmíme dlouho a rychle šlehat, jinak nám bude náplň příliš téct.
-
Doprostřed každého čtverečku dáme náplň, spojíme rohy.
-
Potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papíře při 175°C 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým třtinovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Nedávno jsem v časopise (bohužel si nepamatuji ve kterém) narazila na marmeládové rohlíčky ze zakysané smetany. Receptík mě zaujal, tak jsem ho upravila, místo marmelády dala tvaroh a mlaskala celá rodina.