
Suroviny
- Tmavé těsto:
- 6 vajec
- 20 dkg moučkového cukru
- 20 dkg polohrubé mouky
- 2 PL kakaa
- 1 PL prášku do pečiva
- světlá roláda:
- 4 vejce
- 12 dkg moučkového cukru
- 12 dkg polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- tvarohová náplň:
- 60 dkg měkkého tvarohu
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 400 ml smetany ke šlehání ( 33%)
- cukrová poleva:
- 25 dkg moučkového cukru
- 2 PL citronové šťávy
- 2 PL horké vody
- 1/2 KL červeného barviva potravinářského
- k tomu:
- jahodová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Tmavé těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.
-
Světlá roláda: těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme odležet do lednice.
-
Tvarohovo-smetanová náplň: ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.
-
Cukrová poleva: v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem dorůžova.
-
Roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou.
-
Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.









