Tvarohové řezy s roládou

68
- reklama -

Suroviny

Tmavé těsto:
6 vajec
20 dkg moučkového cukru
20 dkg polohrubé mouky
2 PL kakaa
1 PL prášku do pečiva
světlá roláda:
4 vejce
12 dkg moučkového cukru
12 dkg polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
tvarohová náplň:
60 dkg měkkého tvarohu
3 sáčky vanilkového cukru
400 ml smetany ke šlehání ( 33%)
cukrová poleva:
25 dkg moučkového cukru
2 PL citronové šťávy
2 PL horké vody
1/2 KL červeného barviva potravinářského
k tomu:
jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.

  2. Světlá roláda: těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme odležet do lednice.

  3. Tvarohovo-smetanová náplň: ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.

  4. Cukrová poleva: v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem dorůžova.

  5. Roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou.

  6. Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.