
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 80 g měkkého netučného tvarohu
- 30 g bílé žemle
- 25 g hrubé mouky
- vajíčko
- sůl
- 10 g flory light
- 30 ml mléka
- 80 g jahod (může být i kompot).
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky si namočíme do mléka, přidáme tvaroh, mouku, vajíčko, trochu soli a umícháme si těsto (je řidší). Lžičkou namočenou do vody tvoříme malé nočky, které zvolna vaříme v osolené vodě cca 5-7 minut.
-
Zkusíme rozkrojit jeden, abychom si byli jistí, že je uvařený. Hotové nočky polijeme 10 g flory a rozmixovanými jahodami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-dnešní vydání Blesku
Nejsem si jistá, jestli je to dia jídlo, rozhodně by však diabetikům nemělo vadit. Kdo může a má rád, může si přisladit jahody, mi to tak úplně stačilo.
Je to tip na lehký oběd, nebo večeři.
Kuchařka: JanaDorazinova