
- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 lžíce medu
- šťáva z jednoho citronu
- najemno nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 250 ml 40% smetany ke šlehání
- Na dochucení:
- 150-200 g malin
- (nebo malinová marmeláda)
- 150-200 g borůvek
- (nebo borůvková marmeláda)
- 1 větší banán, klidně i přezrálý
- 3 lžičky cukru
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smíchejte s cukry, přidejte med, šťávu i kůru z citronu.
-
Smetanu ušlehejte dotuha a přimíchejte k tvarohu. Dejte do lednice.
-
Ovoce dejte do mističek, rozmačkejte zadní stranou vidličky, případně vždy přidejte po lžičce cukru a snažte se plody co nejvíce rozmělnit.
-
Tvarohovou hmotu rozdělte na tři části, každou „obarvěte“ jedním druhem ovoce a důkladně promíchejte.
-
Pak směsi přendejte do tvořítek, doprostřed zapíchněte klacík a dejte zmrazit, nejlépe přes noc.
Kuchař: DrzaJordan