- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 1 kostka měkkého tvarohu
- 2 vejce
- špetička soli
- 1 lžíce cukru
- 8 lžic polohrubé mouky
- 1,75 hrníčku mléka
- tuk na smažení
- 1/2 kg meruněk
- 1 dcl vody
- cukr
- smetana na šlehání
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smícháme se žloutky, přidáme hrnek mléka, sůl,a pomalu začneme vmíchávat mouku. Těsto si postupně ředíme zbylým mlékem na řidší těsto. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Smažíme po obou stranách dozlatova.
-
Meruňky nakrájené na malé kousky dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme rozvařit. Až jsou meruňky rozvařené a voda takřka odpařená, přidáme cukr dle chuti a zralosti meruněk.
-
Omáčka má vypadat jako teplá marmeláda. Lívanečky dáme přes sebe, polijeme omáčkou a dozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Pro zpestření chuti posypeme mletou skořicí.
Kuchař: LeninkaP